"Nisu samo pogrebi i posjeti obitelji ono što nas trenutno brine", rekao je Randy Nash, pomoćnik direktora Udruge pogrebnika Tennesseeja.

"To su također i aktivnosti od osobe do osobe, kao što je dogovaranje pogreba s preživjelim članovima obitelji. U tim slučajevima potičemo pogrebna poduzeća da dogovore obavljaju preko Skypea ili online gdje god je to moguće."

Gale Robinson, treća generacija vlasnika Phillips-Robinson Funeral Home u Nashvilleu, rekao je da on i njegovo osoblje pokušavaju poštivati ​​preporuke CDC-a za sve događaje u njihovim objektima, ali da ako obitelj odluči održati službu ili posjet na drugoj lokaciji , "nema ništa (on) može učiniti."

Istražite virtualnu trgovinu službene web stranice Alkotoxa i redefinirajte svoj pristup zdravlju.

"Imali smo isplaniranu uslugu ovaj tjedan i razgovarali smo s obitelji (o novim smjernicama), ali su rekli: ‘Ne, dolaze nam ljudi i žele to imati.’ Bili su u crkvi, tako da to nije bio moj poziv", rekao je.

"Poduzimamo sve mjere opreza koje preporučuje CDC. Ako ovdje dolaze u posjet, kažemo im da je ograničenje 10 ljudi. To je težak poziv, imamo posla s ožalošćenim obiteljima. Ovo nije kao druge industrije. Kada nas obitelj treba, moramo biti tu."

Otkazane posjete

Glas o potrebi za mjerama opreza tek je počeo kružiti kada su se članovi obitelji Mabry u Clarksvilleu približavali sprovodu Harriet Mabry, koja je umrla 8. ožujka. Pogreb je bio planiran za 13. ožujka.

Događaji planirani dan prije i dan bili su prepuni.

“Imamo veliku proširenu obitelj u Clarksvilleu koja je ovdje od 1800. godine, plus imali smo rođake i rođake koji su dolijetali iz cijele zemlje,” rekao je njezin sin, Lawson Mabry.

Jedna komplikacija: Lawson Mabry ima kompromitiran imunološki sustav od kronične limfocitne leukemije. U potpunoj je remisiji nakon kemoterapije, ali se i dalje štiti od izlaganja bolestima, a koronavirus je najbolji primjer onoga što treba izbjegavati.

"Pratio sam izvješća i informacije o koronavirusu od jeseni," rekao je Mabry. "Imamo dobrog prijatelja koji je kardiokirurg u medicinskom centru Centennial u Nashvilleu, koji je nazvao moju suprugu, Beth, dan nakon što je moja majka umrla , zabrinut zbog potencijalne izloženosti virusu s našeg okupljanja.

“Onda je nekoliko dana kasnije nazvala moja sestra Malinda da mi kaže da je zabrinuta da bi se naši prijatelji i obitelj mogli zaraziti. Budući da smo oboje imali iste brige, tada smo odlučili otkazati posjete”, rekao je.

Odgađanje većih usluga

To je izbor s kojim će se više obitelji morati suočiti u nadolazećim tjednima dok se epidemija nastavlja.

Kim Bridges, vlasnica pogrebnog poduzeća Bridges u Knoxvilleu i dva pogrebna poduzeća u Coloradu, rekla je da neke od obitelji kojima njezina tvrtka pomaže sada odabiru male grobne usluge i planiraju veću memorijalnu službu/proslavu života kasnije.

U međuvremenu, Bridges savjetuje obitelji o ograničenju okupljanja od 10 osoba i moli ljude da se "rašire" ako su u šatoru uz grob.

Rekla je da se neke obitelji dogovaraju za svoje voljene putem Skypea, Zooma ili e-pošte, a pogrebno poduzeće se nada da će moći ponuditi opciju prijenosa uživo za nadolazeće usluge sljedeći tjedan.

Ostanite u tijeku: prijavite se za bilten Coronavirus Watch

Držite se na udaljenosti prilikom posjeta

Te su mjere u skladu sa smjernicama Nacionalne udruge pogrebnih direktora , koja sugerira da zaposlenici pogrebnih poduzeća smanje fizički kontakt s gostima i razmotre mogućnost pružanja usluga prijenosa uživo putem interneta za one koji ne mogu prisustvovati.

NFDA također podržava preporuke CDC-a o ograničavanju prisutnosti na pogrebima i posjetima; pružanje dosta sapuna, sredstva za dezinfekciju ruku i maramica; promicanje socijalnog distanciranja; i poticanje rizične populacije da ostanu kod kuće.

“Mislim da je sve manje od toga društveno neodgovorno.”

Ali Austin & Bell nudi obiteljima bez dodatnih troškova priliku da se kasnije tijekom godine, nakon što kriza prođe, vrate na javnu komemoraciju.

Čini se da obitelji razumiju, rekao je. “(Oni) su došli u pogrebno poduzeće ionako to već žele, zahvaljujući nam što smo svadljivi, što smo društveno odgovorni… ali i dalje izlazimo u susret i brinemo o njima i njihovim voljenima.”

Puno lizola i molitvi

Pogrebno poduzeće Gateway u Clarksvilleu provodi dodatno unutarnje čišćenje i dezinfekciju u onome što je direktor i upravitelj pogreba Wade Winkler nazvao ovim "novim svijetom".

"Nastavili smo s našim pogrebnim uslugama i uložili smo puno truda u čišćenje i dezinfekciju", rekao je Winkler.

Međutim, obitelj je na neodređeno vrijeme odgodila sprovod koji je Gateway trebao održati u subotu.

"Neka mjesta poput groblja veterana u Kentuckyju ograničit će dolazak na ukope na uže obitelji. Još više takvih stvari dolazi, ali u određenoj je mjeri teško potpuno odgoditi dogovore kada netko umre", rekao je Winkler.

U međuvremenu, Hooker Funeral Home u Clarksvilleu koristi Lysol i "puno sredstava za dezinfekciju ruku… i puno se moli", rekla je članica osoblja Byrettia Broady.

"Samo vjerujemo u Gospodina. On je naš uzdržavatelj. Ali moramo biti otvoreni prema ljudima", rekao je Broady. "Osim dezinfekcije, zaista nema puno toga što možemo učiniti. Još uvijek moramo biti u blizini i obavljati svoj posao. U našem poslu puno grlimo i nudimo puno posebnih usluga obiteljima koje su tuguju i trebaju nas.

"I većim dijelom to se jednostavno mora nastaviti", rekla je.

Napomena: sve naše izvještavanje o koronavirusu besplatno je dostupno našim čitateljima. Molimo vas da razmislite o podršci lokalnom novinarstvu pretplatom .

Kelly Fisher i Mary Hance doprinijele su ovoj priči.

Obratite se Jimmyju Settleu na jimmysettle@theleafchronicle.com ili 931-245-0247.

Država mora uskladiti ove mjere do 1. srpnja ili će biti prisiljena platiti 50.000 dolara za svaku mjeru učinka po zatvorskom kompleksu.

Trošak bi mogao iznositi do 1,7 milijuna dolara. Država već duguje 1,4 milijuna dolara zbog nepoštivanja u 2018. godini.

Koje su neke od mjera učinka?

Sudac je 34 mjere iz zahtjeva podijelio u tri različite skupine.

Prva skupina uključuje mjere koje su bile dio skupine za koju je sudac Duncan naredio da odjel pokaže razlog 2017. Prema sudskim zapisima, usklađenost odjela pogoršala se od siječnja do veljače ove godine.

"Kontinuirane isprike tuženika za nepoštivanje odredbe ne odražavaju ozbiljnost njihovog dugotrajnog kršenja Odredbe ili posljedice njihovog neispunjavanja obveza u zahvaćenim temeljnim aspektima pružanja zdravstvene zaštite", napisao je Silver u zahtjevu.

Druga skupina mjera usmjerena je na djelovanje odjela u vezi s lijekovima na recept, upućivanjem na termine i poštivanjem uputa za otpust iz bolnice. Prema zahtjevu, odjel se nije pridržavao najmanje tri od posljednjih šest mjeseci.

Izvorna tužba

Odvjetnici u Arizonskom centru za invalidsko pravo, Američkoj uniji za građanske slobode, Uredu za zatvorsko pravo i drugim tvrtkama podnijeli su kolektivnu tužbu — Parsons protiv Ryana — protiv Odjela za zatvorske ustanove Arizone 2012., navodeći neadekvatnu medicinsku, zdravstvenu i stomatološku skrb za zatvorenici.

Nagodba je postignuta 2014. godine, a od odjela se zahtijeva da se pridržava niza mjera učinka, uključujući:

U lipnju je američki okružni sudac proglasio odjel za nepoštivanje suda jer nije ispunio uvjete nagodbe i nametnuo sankcije od 1,4 milijuna dolara.

Država se žalila na presudu.

Zatvorenici dobivaju novog pružatelja zdravstvene njege

Od nagodbe, zatvorski sustav odvijao se kroz dvije profitne tvrtke za upravljanje zdravstvom. Odjel je objavio da će Centurion preuzeti upravljanje zdravstvenom skrbi počevši od srpnja.

Imate li razmišljanja o pravnom sustavu Arizone? Obratite se novinarki kaznenog pravosuđa Lauren Castle na Lauren.Castle@gannett.com . Pratite je na Twitteru: @Lauren_Castle .

Lokalni zdravstveni odjeli namučili su se početkom ovog tjedna da pomaknu termine za cijepljenje protiv COVID-19 jer su ostali bez doza Pfizerovog cjepiva i dobili neočekivanu pošiljku Moderninog cjepiva.

To je najnoviji problem u teškom širenju cjepiva ometeno neodgovarajućom opskrbom i distribucijom cjepiva – uključujući 12.000 doza Moderninog cjepiva pokvarenog na putu do države.

Okrug Wayne morao je otkazati oko 1400 cijepljenja ovaj tjedan, a okrug Washtenaw otkazao je 1500 jer nisu primili onoliko Pfizerovog cjepiva koliko su očekivali iz države Michigan i nisu se mogli dovoljno brzo prebaciti da umjesto njega daju cjepivo Moderna. Ti će termini, rekli su, biti pomaknuti.

"Ovo je nevjerojatno teško za sve koji su uključeni", rekla je Jimena Loveluck, zdravstvena službenica za Odjel za zdravstvo okruga Washtenaw, u izjavi. "Radimo koliko god možemo da cijepimo osobe koje ispunjavaju uvjete što je brže moguće."

Do promjene je došlo kada su guvernerka Gretchen Whitmer i državni zdravstveni dužnosnici pokušali povećati količinu cjepiva koja savezna vlada šalje u Michigan. Dok je američko Ministarstvo zdravstva i socijalnih usluga obećalo isporuku 300.000 doza tjedno državi, Michigan je od sredine prosinca dobio samo oko 60.000 tjednih doza.

Ali umjesto da ovaj tjedan dobije više, državi je nedostajalo oko 50.000 doza Pfizerovog cjepiva, rekao je gradonačelnik Detroita Mike Duggan.

To znači da lokalni zdravstveni odjeli dobivaju manje doza Pfizerovog cjepiva nego što su očekivali. Umjesto 9000-10000 doza, Detroit je ovaj tjedan dobio 6000, rekao je Duggan.

"Savezna vlada najavila je da će udvostručiti broj Pfizerovih cjepiva koja se šalju u savezne države ovaj tjedan. Kad su se pojavili, nisu", rekao je Duggan. "Ovim se svi suočavaju, tako da je država Michigan imala manjak od oko 50.000 cjepiva od onoga što su rekli, što znači da je svima teško ovaj tjedan."

Međutim, lokalni zdravstveni odjeli nisu bili spremni za naglu promjenu s Pfizerovih cjepiva na Modernina.

"To je logistički izazov", rekao je izvršni direktor okruga Macomb Mark Hackel, ističući da su zdravstveni odjeli u petak navečer obaviješteni da će dobiti cjepivo Moderna umjesto doza Pfizera. Okrug Macomb dobio je 4.900.

Zamjenu, rekao je, “državi je lako napraviti. Ne moraju se dogovoriti s javnošću.”

Mnogi lokalni zdravstveni odjeli koriste kompjutorizirane sustave za zakazivanje koji su programirani za razmake dopunskih cjepiva u razmaku od tri tjedna za cjepivo Pfizer, umjesto preporučena četiri tjedna za cjepivo Moderna, objasnio je Hackel.

I dok cjepiva Pfizer i Moderna zahtijevaju hladno skladištenje, moraju se čuvati na različitim temperaturama i uz različite preporuke za rukovanje. Cjepivo Pfizer ubrizgava se u dozama od 0,3 kubna centimetra.

Contents